Интернет-магазин «Bookovka» +380980543003;+38(044)333-6783;+38(099)109-3003;+38(073)053-3003 [email protected]
Киев ул.Тампере, 5
#166802
166802

Справа Василя Стуса Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР (166802)

Fast

Автор: Вахтанг Кіпіані

Язык: Украинский

Издательство: Vivat

13 Товары

Статус: В наличииОтправка: 20.03.2024

Посмотреть все характеристики ↓
Поет і Громадянин Василь Стус 1938–1985 не зміг побувати на презентації жодної зі своїх книжок. Бо в Україні його не друкували — збірки віршів ходили по руках у... далее->

Больше информации

408 грн.

Почему такая цена?

- +

Аннотация

Поет і Громадянин Василь Стус 1938–1985 не зміг побувати на презентації жодної зі своїх книжок. Бо в Україні його не друкували — збірки віршів ходили по руках у самвидавному вигляді, а публікували їх лише за кордоном. Участь у русі незгідних з русифікаторською й антиукраїнською політикою, активна правозахисна позиція двічі приводили Стуса на лаву підсудних — за статтею «Антирадянська агітація і пропаганда». У цій книжці зібрано документи з шеститомної кримінальної справи, яка зберігається на полицях колишнього архіву КДБ УРСР у Києві нині — Галузевий державний архів СБУ. Як і за що було заарештовано поета? Хто під час процесу намагався врятувати Василя Стуса, а хто зробив усе, щоб він назавжди зник за ґратами політичної зони на Уралі? До матеріалів 1980 року ми додали кілька публікацій, з яких читачі дізнаються про маловідомі факти життя, ув'язнення та загибелі одного з найбільш визначних не тільки українських, а і європейських поетів ХХ століття. У книжці вміщено архівні документи зі справи Василя Стуса протоколи обшуків, допитів, листи, статті і т. д., фотографії, статті Вахтанга Кіпіані, а також відомих дисидентів — Василя Овсієнка, Леоніда Бородіна. Додано останні прижиттєві нотатки Стуса — «З таборового зошита», таємно передані з табору на волю. Передмова Вахтанга Кіпіані.

ФИО Автора Вахтанг Кіпіані
Язык Украинский
Издательство Vivat
Переплет Твердый
Бумага Офсетная
Кол-во страниц 688
Формат печатный 145х205
Вес 850
Кому подарить Мужчине, Женщине, Парню, Историку, Студенту, Преподавателю, Учителю
Возраст 16+
Иллюстрации Да
Кол-тво страниц 688
Формат книги 143x197x70 мм
Серия книг Історія та політика
Тираж 2300

Способы доставки товаров по Украине:


 Сумма заказа до 1500 грн.

  •  Доставка в отделение «Новая Почта» (от 28 грн.)
Стоимость доставки товаров «Новая Почта» регламентируется тарифами данной компании. В среднем по Украине составляет 35 грн., в зависимости от веса посылки и региона доставки.
Если Ваш заказ подтвержден до 16:00 в рабочие дни (понедельник - суббота), мы отправим его в тот же день. Заказы, подтвержденные после 16.00 или в выходные дни (воскресенье) отправляются в ближайший рабочий день.

Обращаем Ваше внимание, что все отправления автоматически возвращаются отправителю на 5 рабочий дней, с момента прибытия посылки на склад получателя. 

  •  Доставка оператором почтовой связи «Укрпошта» (45 грн.)
Доставки через оператора почтовой связи "Укрпошта" должны быть предварительно оплачены. Сроки доставки посылки данным перевозчиком составляет 2-5 дней. Обращаем Ваше внимание, отправка заказов осуществляется до 12:00 во вторник и пятницу.

  •  Самовывоз (бесплатно)
Самовывоз книг Вы можете осуществить по адресу:
Перед приездом обязательно дождитесь подтверждения Вашего заказа. Комплектация заказов на самовывоз происходит с Понедельника по Субботу. Заказы поступившие в выходные дни обрабатываются в первый рабочий день.

 Сумма заказа свыше 1500 грн.
.
  • Бесплатная доставка любым из вышеперечисленных вариантов доставки
Обращаем Ваше ВНИМАНИЕ, что при выборе способа оплаты "наложенный платеж", комиссия перевозчика оплачивается клиентом отдельно. Так же, данное условие не распространяется на адресную доставку "Новой почты".    

Экспресс - доставка за 1 час
  • Доставка на такси
После согласования времени подачи автомобиля и сопутствующих деталей доставки, выбранный товар доставляется по указанному адресу. Экспресс-доставка осуществляется после полной оплаты за товар в рабочее время (с Понедельника по Воскресенье с 1000 до 1800).

Способы доставки товаров за границу:

Все физические товары в нашем магазине, мы можем отправить в любую страну мира. Для этого оформите пожалуйста заказ в корзине во вкладке "За границу". Мы свяжемся с Вами по E-mail или Viber. После оплаты отправим Ваш заказ почтовым оператором Укрпошта в страну и по адресу который вы укажите. Стоимость доставки:

Вес посылки, грамм Стоимость доставки, грн.
0-1000 690
1000-2000 890
2000-3000 1190
3000-4000 1290
4000-5000 1690
5000-6000   1850

Заказы весом от 5000 грамм, рассчитываются индивидуально. 


Способы оплаты

Минимальная сумма для оформления заказа составляет 50 грн. Пожалуйста, учитывайте этот факт при выборе товаров в нашем магазине.


  •   Наличными при получении товара
Вы оплачиваете при получении товара в офисе (самовывоз) или при заказе курьерской доставки по г. Киеву

  •     Наложенный платеж
Наложенный платеж возможен при отправке товара через службу доставки «Новая почта». Мы отправляем товар без каких-либо предоплат. Вы осматриваете посылку на почте, и если это то что Вам нужно, оплачиваете получение товара. При выборе наложенного платежа, стоимость доставки увеличивается на суму обратной пересылки денежных средств 2% от суммы + 20 грн.(данная комиссия взимается компанией "Новая почта"). Минимальная сумма заказа для оправки Наложенным платежом составляет 100 грн. 

  •     Оплата на карту Приватбанка или МоноБанка
После оформления заказа и выборе данного вида платежа, менеджер интернет-магазина проверяет наличие товара и отправляет клиенту информацию с реквизитами счета. В комментариях к платежу, для ускорения идентификации платежей, обязательно указывайте номер Вашего заказа, а также передайте нам информацию про факт совершения платежа любым удобным для Вас способом (эл. почта, viber).

  •     Онлайн оплата платежными картами VISA, MasterCard
Оплата товара банковскими платежными картами VISA, MasterCard через безопасный сервис электронных платежей. Ваши данные надежно защищены системой шифрования, а обмен информацией производится по защищенным каналам, с использованием протокола https. Наш магазин не собирает и тем более не передает Ваши платежные данные третьим лицам. После оплаты, ваш заказ сразу передается на комплектацию и отправку. 

  • bank.jpg    Банковский перевод на расчетный счет
После оформления заказа и согласования наличия с менеджером магазина, Вам будет подготовлен счет на оплату с реквизитами для оплаты на наш текущий счет в банке.

Оценить 
16.10.2021

Ця книжка буде зберігатися в шафі — колеціоную таку літературу, цікаві архівні дані наших письменників, культурних діячів. Нажаль, до повноцінного читання в мене руки доходять рідко, часто лише гортати сторінки вистачає часу. Але як справжный поціновувач подібного чтива, збираю такі книжки. Велика дяка авторам за клопітку роботу — одразу видно, що автор опрацював чимало матеріалу для даного матеріалу, Нажаль, зараз знаходжуся далеко від домівки...

Оценить 
06.05.2021

Дуже сильний матеріал

Оценить 
07.04.2021

У школі вивчали творчий шлях Василя Стуса, стало цікаво купити сучасний, більш документальний материал про нашого пиьсменника. Не погоджуюся, що подібні книги будуть цікаві лише фахівцям з літератури — студентам також буде корисно ознайомитися з фактами. Письменник пройшов через важкі труднощі, навіть тортури, був засудженим, залишив власну домівку — був важким шлях.

Оценить 
18.07.2020

Большой человек, который был до конца верен своим идеалам, за это попал под репрессивную машину... Считаю, каждый должен знать историю — через что приходилось проходить репрессированным личностям, отстаивавшим свои убеждения. В книге описывается его юность, судебная тяжба, есть лагерные записки, другие материалы. После стольких лишений и пыток судьбе поэт не сломался и остался верен себе...

Оценить 
13.07.2020

Респект

Решил оставить отзыв. Подбирал книгу на подарок. Нужно было срочно. Упаковка товара порадовала. Не жалею. Сервис на высшем уровне.

Оценить 
14.06.2020

Великий діяч нашого народу, історію якого бажано знати всім. Купили книжку практично одразу після презентації — зараз небагато виходить книжок з такими архівними матеріалами, з настільки пропрацьованою темою. Це однозначно корисний матеріал для сьогоднішнього та майбутніх поколінь, оскільки треба шанувати память своїх героїв. Вважаю, що книжки мають бути в кожній бібліотеці — кожен бажаючий чи вчитель повинен мати можливість ознайомитися з роботою.

Оценить 
09.05.2020

Хороший сайт

Вот решил отзыв оставить. Совершил заказ в магазине. Оперативно приняли заказ. Получил в кратчайшие сроки. Не зря выбрал данный магазин.

Оценить 
27.01.2020

Благодарность

Возможно будет полезной информацией о покупке. Заказала книгу. Менеджеры профессионально проконсультировали. Рекомендую.

Пожалуйста, оставьте ваш отзыв !

Написать отзыв
Справа Василя Стуса Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР

Справа Василя Стуса Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР

Мой отзыв
Товары из этой категории:
  • Та ви жартуєте, містере Фейнман! Пригоди допитливого дивака
    430 грн. 430 грн.
    Та ви жартуєте, містере Фейнман! Пригоди допитливого

    Неймовірно дотепні мемуари

    Неймовірно дотепні мемуари американського фізика Річарда Фейнмана, відомого популяризатора науки і лауреата Нобелівської премії. Тематика Мемуари, фізика. Пр...

    Цена: 430 грн.
    Fast
    Код предмета:118950 В наличии
  • iWoz. Від комп'ютерного ґіка до культу
    299 грн. 299 грн.
    iWoz. Від комп'ютерного ґіка до культу

    Когда-то Стив Возняк начал

    Когда-то Стив Возняк начал технологическую революцию, создав первый персональный компьютер. Сегодня он продолжает менять мир, вдохновляя своими знаниями и опыто...

    Цена: 299 грн.
    Код предмета:119028 На складе
  • Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію
    337 грн. 337 грн.
    Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію

    Книжка Боріса Джонсона — це історія

    Книжка Боріса Джонсона — це історія про те, як ексцентричний геній Черчилля, прем’єр-міністра Великої Британії, одного з найвизначніших ...

    Цена: 337 грн.
    (3)
    Fast
    Код предмета:119140 В наличии
  • Ататюрк. Біографія мислителя
    279 грн. 279 грн.
    Ататюрк. Біографія мислителя

    Книжка відкриває походження ідей

    Книжка відкриває походження ідей Мустафи Кемаля Ататюрка (1881–1938), на яких повстали Турецька Республіка та сучасна турецька нація. Деякі з цих ідей були зумо...

    Цена: 279 грн.
    (3)
    Код предмета:145634 На складе
  • Біографія століття : Коко Шанель (у)
    395 грн. 395 грн.
    Біографія століття : Коко Шанель (у)

    Один із найбільш відомих

    Один із найбільш відомих арт-критиків Франції — про жінку, яка створила не тільки нечувані моделі одягу, драпіровок, парфумів, прикрас, але й унікальний стиль, ...

    Цена: 395 грн.
    (3)
    Fast
    Код предмета:145700 В наличии
  • Біографія століття : Марлен Дітріх. Комплект у 2-х томах (у)
    527 грн. 527 грн.
    Біографія століття : Марлен Дітріх. Комплект у 2-х

    Спогади Марії Ріва, дочки

    Спогади Марії Ріва, дочки харизматичної зірки сцени та екрана Марлен Дітріх, шокували шанувальників актриси, чию славу протягом десятиліть підтримували не тільк...

    Цена: 527 грн.
    Fast
    Код предмета:145701 В наличии
  • Біографія століття : Чотири королеви (у)
    360 грн. 360 грн.
    Біографія століття : Чотири королеви (у)

    Епоха хрестових походів і розквіту

    Епоха хрестових походів і розквіту середньовічного лицарства, боротьби впливових феодалів і монархів, вірності слову і підступних зрад, амбіцій і кохання. Опові...

    Цена: 360 грн.
    Код предмета:145703 На складе
  • Біографія століття : Шпигун на мільярд доларів (у)
    375 грн. 375 грн.
    Біографія століття : Шпигун на мільярд доларів (у)

    Книга лауреата Пулітцерівської

    Книга лауреата Пулітцерівської премії Девіда Гоффмана — про епоху холодної війни, яка, судячи з усього, далеко не закінчена. В її основі — кейс розсекречених до...

    Цена: 375 грн.
    Fast
    Код предмета:145704 В наличии
  • Богдан Хмельницький: легенда і людина
    337 грн. 337 грн.
    Богдан Хмельницький: легенда і людина

    Петро Кралюк (нар.1958 р.) - доктор

    Петро Кралюк (нар.1958 р.) - доктор філософських наук, професор, перший проректор Національного університету «Острозька академія». Є автором численних робіт з і...

    Цена: 337 грн.
    Код предмета:145714 На складе
  • Вогонь і лють. Всередині Білого дому Трампа
    309 грн. 309 грн.
    Вогонь і лють. Всередині Білого дому Трампа

    Наприкінці травня видавництво

    Наприкінці травня видавництво #книголав випускає бестселер «Вогонь і лють всередині Білого дому Трампа» журналіста Майкла Вулффа. Написана за результатами 200 і...

    Цена: 309 грн.
    (3)
    Код предмета:145827 На складе
  • Гемін?вей. Біографія
    300 грн. 300 грн.
    Гемін?вей. Біографія

    Про книжку Ернест Гемінґвей, поза

    Про книжку Ернест Гемінґвей, поза сумнівами, один із найвидатніших американських прозаїків. Він познайомив читачів з іншим Парижем, особливою Америкою, Африкою...

    Цена: 300 грн.
    Код предмета:145863 На складе
  • ДНК особистості
    208 грн. 208 грн.
    ДНК особистості

    Видання «Скоропадський. Спогади

    Видання «Скоропадський. Спогади 1917-1918» підготувала група фахівців Інституту археографії Академії наук. Текст спогадів Гетьмана подано мовою оригіналу, з ком...

    Цена: 208 грн.
    Код предмета:145968 На складе
  • Мессі (укр)
    540 грн. 540 грн.
    Мессі (укр)

    Предлагаем вашему вниманию книгу

    Предлагаем вашему вниманию книгу Гильема Балаге «Мессі» от издательства «Видавництво Старого Лева». О книге В книге представлен взгляд на жизнь и карьеру Лион...

    Цена: 540 грн.
    (3)
    Fast
    Код предмета:146453 В наличии
  • Мой путь в зазеркалье. Не только путевые заметки
    323 грн. 323 грн.
    Мой путь в зазеркалье. Не только путевые заметки

    Книга Володимира Горбуліна «Мій шлях

    Книга Володимира Горбуліна «Мій шлях у задзеркаллі» містить унікальний матеріал його особистого спілкування з усіма президентами України і першими особами цілог...

    Цена: 323 грн.
    (3)
    Fast
    Код предмета:146515 В наличии
  • Остання подорож Сутіна
    150 грн. 150 грн.
    Остання подорож Сутіна

    Ральф Дутлі написав біографію одного

    Ральф Дутлі написав біографію одного з найпотужніших художників-експресіоністів першої половини ХХ століття Хаїма Сутіна, ретельно опираючись на скупі спогади ...

    Цена: 150 грн.
    Код предмета:146723 На складе
  • Пригоди в оргазмотроні
    263 грн. 263 грн.
    Пригоди в оргазмотроні

    Віденського психоаналітика,

    Віденського психоаналітика, сексолога, біолога Вільгельма Райха (який народився в Україні) називають найвпливовішим та найбільш горезвісним мислителем ХХ сторіч...

    Цена: 263 грн.
    Код предмета:146892 На складе
  • Стрімголов. Історія одного життя
    177 грн. 177 грн.
    Стрімголов. Історія одного життя

    «Стрімголов. Історія одного життя»

    «Стрімголов. Історія одного життя» визнано найкращою книжкою року за версією Nathional Public Radio, San Francisco Chronicle, BookPage, Men’s Journal та іншими ...

    Цена: 177 грн.
    Код предмета:147157 На складе
  • Це Воргол
    304 грн. 304 грн.
    Це Воргол

    Енді Воргол є однією з найвідоміших

    Енді Воргол є однією з найвідоміших та найбільш суперечливих особистостей у мистецтві другої половини XX століття. Протягом усього життя він створював безліч іс...

    Цена: 304 грн.
    Код предмета:147332 На складе
  • Це Далі
    338 грн. 338 грн.
    Це Далі

    Предлагаем вашему вниманию книгу

    Предлагаем вашему вниманию книгу Кэтрин Ингрем «Це Далі» на украинском языке от издательства «Видавництво Старого Лева»! О книге ХХ век был полон эксперименто...

    Цена: 338 грн.
    Код предмета:147333 На складе
  • Шевченко від А до Я
    489 грн. 489 грн.
    Шевченко від А до Я

    Предлагаем вашему вниманию книгу

    Предлагаем вашему вниманию книгу Леонида Ушкалова и Анастасии Стефурак «Шевченко від А до Я» на украинском языке от издательства «Видавництво Старого Лева»! О ...

    Цена: 489 грн.
    Код предмета:147379 На складе
  • Казки на ніч для дівчат-бунтарок 2
    446 грн. 446 грн.
    Казки на ніч для дівчат-бунтарок 2

    До другої частини увійшли такі

    До другої частини увійшли такі відомі особистості: співачка Бейонсе, акторка Софі Лорен, письменниця Дж. К. Ролінґ, танцівниця Айседора Дункан, канцлерка Анґел...

    Цена: 446 грн.
    Код предмета:151274 На складе
  • Наполеон
    101 грн. 101 грн.
    Наполеон

    Наполеон Бонапарт – перший імператор

    Наполеон Бонапарт – перший імператор Франції, геніальний полководець і легендарний державний діяч. Через десятиліття після його смерті Олександр Дюма-старший, а...

    Цена: 101 грн.
    Код предмета:160584 На складе
  • Яйце-райце або мільон на мрію
    87 грн. 87 грн.
    Яйце-райце або мільон на мрію

    Сховані скарби гетьмана Полуботка

    Сховані скарби гетьмана Полуботка вперто шукають собі власників. Серед них – унікальний діамант «Бо Сансі», що своєю формою нагадує казкове яйце-райце і який ма...

    Цена: 87 грн.
    Код предмета:160605 На складе
  • 58-ма. Невилучене
    166 грн. 166 грн.
    58-ма. Невилучене

    Герої цієї книжки – люди, які

    Герої цієї книжки – люди, які пройшли крізь ГУЛАГ. Частину їх було засуджено за політичною 58-ю статтею «Антирадянська агітація», решта – охороняли їх у таборах...

    Цена: 166 грн.
    Код предмета:164811 На складе
  • Michael Faraday, Man of Science
    138 грн. 138 грн.
    Michael Faraday, Man of Science

    Автобіографічна книга (англійською

    Автобіографічна книга (англійською мовою) про Майкла Фарадея - англійського фізика та хіміка, одного з найкращих експериментаторів в історії світової науки. Май...

    Цена: 138 грн.
    Код предмета:164838 На складе
  • В ІНШІ ЧАСИ Юні літа у Східній Галичині
    416 грн. 416 грн.
    В ІНШІ ЧАСИ Юні літа у Східній Галичині

    У чарівній скриньці пам’яті Соми

    У чарівній скриньці пам’яті Соми Морґенштерна чимало скарбів, якими він ділиться на сторінках своєї автобіографії. Батько автора був управителем фільварків у кі...

    Цена: 416 грн.
    Код предмета:165021 На складе
  • Вибране листування на тлі доби:1992-2002
    292 грн. 292 грн.
    Вибране листування на тлі доби:1992-2002

    От издателя: Ця книжка, вперше

    От издателя: Ця книжка, вперше видана на початку 2011 року, не викликала в українських інтелектуальних середовищах якоїсь помітної дискусії, як сподівались бул...

    Цена: 292 грн.
    Код предмета:165075 На складе
  • Думати, як Білл Гейтс
    165 грн. 165 грн.
    Думати, як Білл Гейтс

    Про визначальні мотиви, рішення та

    Про визначальні мотиви, рішення та філософські погляди Білла Гейтса, найвидатнішого бізнесмена світу, що відіграв вирішальну роль у створенні компанії Microsoft...

    Цена: 165 грн.
    Код предмета:165271 На складе
  • Думати, як Стівен Гокінг
    164 грн. 164 грн.
    Думати, як Стівен Гокінг

    Гокінгова історія — це історія

    Гокінгова історія — це історія нескінченної перемоги духу над тілом. Коли у двадцять один рік у нього діагностували аміотрофічний латеральний склероз, йому, за ...

    Цена: 164 грн.
    Код предмета:165273 На складе
  • ЖИТТЯ У СЛОВІ Графічна біографія Рози Ауслендер
    150 грн. 150 грн.
    ЖИТТЯ У СЛОВІ Графічна біографія Рози Ауслендер

    Графічна біографія Рози Ауслендер,

    Графічна біографія Рози Ауслендер, написана Оксаною Матійчук, візуально інтерпретована та втілена Оленою Старанчук і Олегом Грищенком, занурить читача у світ по...

    Цена: 150 грн.
    Код предмета:165314 На складе
Вперед Назад
Покупатели, которые купили этот товар, также интересуются:
Книги того же автора
Следующий Предыдущий
Перечень